CNA ia măsuri împotriva promovării Mișcării Legionare de către postul de radio online "Radio Camarad"

CNA ia măsuri împotriva promovării Mișcării Legionare de către postul de radio online "Radio Camarad"

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) intervine în cazul postului de radio online „Radio Camarad”, care este acuzat de promovarea Mișcării Legionare în România. În urma unei ședințe ce a avut loc pe data de 15 ianuarie 2024, CNA a decis să depună o plângere penală împotriva radioului, punând accent pe respectarea legislației ce interzice promovarea mișcărilor de acest gen.

Iulian Senos, deținătorul „Radio Camarad” și fost jurnalist la Radio Total, este în centrul controversei. În ciuda legislației clare, Senos menționează o posibilă contradicție între Constituție și legile inferioare, subliniind un conflict între libertatea conștiinței și interdicția de negare a anumitor aspecte istorice.

Într-un comunicat publicat pe site-ul radioului, echipa „Radio Camarad” a anunțat că va respecta deciziile autorităților românești, dar va căuta în continuare să-și exprime convingerile prin „soluții tehnice noi”. Senos susține că intenția sa este de a aduce la lumină adevărul despre Mișcarea Legionară, sugerând că percepția negativă asupra acesteia ar putea fi nejustificată.

Această situație pune în lumină dificultatea echilibrării libertății de exprimare cu necesitatea de a respecta legile care interzic promovarea ideologiilor considerate periculoase pentru societate. CNA și-a manifestat angajamentul de a proteja spațiul audiovizual românesc de astfel de influențe, iar demersurile juridice sunt în curs de desfășurare pentru a asigura conformitatea cu standardele legale.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;