Bucureștiul se Modernizează: Noile Troleibuze Solaris Pregătite pentru Traseu

Bucureștiul se Modernizează: Noile Troleibuze Solaris Pregătite pentru Traseu

O veste bună pentru locuitorii Capitalei! Bucureștiul va beneficia în curând de un transport public îmbunătățit, grație noilor troleibuze Solaris care au ieșit în probe și sunt pregătite să intre în circulație din luna februarie. Această modernizare a flotei de transport în comun vine ca un răspuns la nevoia de confort sporit și de eficiență în deplasarea urbană.

Conform anunțurilor făcute de Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, și Daniel Istrate, directorul general al STB, primele troleibuze Solaris au fost testate pe traseele bucureștene și sunt gata să facă legătura între Vestul și Centrul orașului. Aceste vehicule noi răspund celor mai înalte standarde tehnologice și promit o călătorie în condiții de siguranță și confort.

Primăria Municipiului București a achiziționat 100 de troleibuze Solaris, cu fonduri nerambursabile de la Administrația Fondului pentru Mediu, un pas important în modernizarea transportului public și în reducerea poluării urbane. Cu o capacitate de 90 de pasageri, dintre care 27 pe scaune, noile troleibuze sunt gândite să îmbunătățească experiența de călătorie a bucureștenilor.

Nicușor Dan a semnat contractul pentru achiziționarea acestor troleibuze în decembrie 2022, iar acum, după ce au fost efectuate ultimele teste, orașul se pregătește să le vadă în acțiune. „Până în vară o să le avem pe toate 100”, a declarat primarul general, subliniind angajamentul administrației locale pentru modernizarea și eficientizarea serviciilor publice.

Urmărește-ne pe Google News pentru mai multe actualizări despre modernizarea transportului public în București și alte știri locale.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;