Avansul Forțelor Ruse în Ucraina: Ocuparea a Peste 300 km² și Declarațiile Ministrului Apărării Serghei Șoigu

Avansul Forțelor Ruse în Ucraina: Ocuparea a Peste 300 km² și Declarațiile Ministrului Apărării Serghei Șoigu

În contextul conflictului prelungit dintre Rusia și Ucraina, Ministrul Apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu, a făcut recent declarații referitoare la progresele armatei ruse pe teren. Potrivit lui Șoigu, de la începutul anului curent, forțele ruse au reușit să "elibereze" 327 de kilometri pătrați de teritoriu, pe care le-au descris ca fiind anterior sub controlul forțelor naziste, o referire controversată și neacceptată la nivel internațional.

Șoigu a menționat că, după ce au stabilit controlul asupra Avdiivka, un nod strategic important, armata rusă și-a consolidat pozițiile în sectoarele Donețk și Kupiansk, expulzând forțele ucrainene din orașele Pobeda, Lastocikine și Severne, situate în regiunea Donețk, anexată ilegal de către Rusia în septembrie 2022.

În plus, Ministrul Apărării a susținut că, ca rezultat al acțiunilor militare, capacitatea de război a Ucrainei a fost diminuată, cu pierderi zilnice semnificative de personal și echipament militar. Aceste cifre, conform declarațiilor lui Șoigu, includ pierderea a 800 de militari și 120 de mașini de luptă în fiecare zi, incluzând și echipament de proveniență străină.

Declarațiile ministrului rus vin în contrast cu informațiile furnizate de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, care a raportat un număr mult mai mic de soldați ucraineni căzuți în luptă de la începutul conflictului. Divergența dintre cifrele prezentate de cele două părți subliniază dificultatea de a obține informații veridice și nealterate din zona de conflict.

Șoigu a mai adăugat că, în urma eșecului contraofensivei ucrainene, comandamentul ucrainean încearcă să stabilizeze situația, în timp ce Rusia utilizează arme de înaltă precizie pentru a distruge rezervele ucrainene.

Situația din Ucraina continuă să fie una dintre cele mai presante probleme de securitate internațională, cu implicații semnificative pentru stabilitatea regională și echilibrele de putere la nivel global.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;