Apple se Confruntă cu Proces Antitrust: Acuzații de Monopol și Inhibarea Concurenței

Apple se Confruntă cu Proces Antitrust: Acuzații de Monopol și Inhibarea Concurenței

Apple Inc., gigantul tehnologic cunoscut la nivel mondial pentru inovațiile sale în domeniul dispozitivelor mobile, se confruntă acum cu un proces antitrust inițiat de Departamentul de Justiție al Statelor Unite (DoJ). Acuzațiile aduse companiei sunt grave: monopol ilegal în piața smartphone-urilor și o strategie deliberată de a împiedica concurența și a limita inovația în industrie.

Conform DoJ, Apple a utilizat controlul său asupra iPhone-urilor pentru a se angaja într-un comportament care contravine legilor antitrust. Această practică a fost denumită de critici "grădina zidită", referindu-se la restricțiile impuse utilizatorilor și dezvoltatorilor în ceea ce privește accesul la anumite servicii și aplicații. Această abordare a ajutat Apple să devină una dintre cele mai prospere companii la nivel global, cu venituri anuale de aproape 400 de miliarde de dolari.

Cu toate acestea, în ultima perioadă, acțiunile Apple au înregistrat o scădere de 7%, chiar și în contextul unei piețe bursiere care a atins niveluri record. Această scădere a permis rivalului Microsoft să o depășească în termeni de valoare de piață, amintind de procesul antitrust cu care s-a confruntat Microsoft în urmă cu douăzeci și cinci de ani.

Procurorul general Merrick Garland a subliniat că "consumatorii nu ar trebui să plătească prețuri mai mari din cauza încălcării reglementărilor antitrust de către companii". În plus, Comisia Europeană a impus o amendă de 1,8 miliarde euro Apple pentru practici anti-concurențiale legate de serviciul său de streaming muzical, Apple Music, după o plângere depusă de Spotify.

Apple a răspuns acuzațiilor, calificând procesul drept "greșit în ceea ce privește faptele și legea" și a promis că se va apăra viguros. Cu toate acestea, dacă acuzațiile se vor dovedi a fi adevărate, Apple ar putea fi forțată să-și schimbe practicile de afaceri, ceea ce ar putea avea un impact semnificativ asupra pieței de tehnologie.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;