Adio, legendei disco: Frank Farian, fondatorul Boney M, ne-a părăsit la 82 de ani

Adio, legendei disco: Frank Farian, fondatorul Boney M, ne-a părăsit la 82 de ani

Lumea muzicii este în doliu după ce a pierdut unul dintre cei mai emblematici producători și compozitori: Frank Farian, fondatorul trupei Boney M, a decedat la vârsta de 82 de ani la locuința sa din Miami. Vestea a fost confirmată de familia artistului și a făcut rapid înconjurul publicațiilor de profil, de la BBC la Daily Mail.

Născut sub numele de Franz Reuther în 1941, în Kirn, Germania, Farian și-a început cariera ca bucătar, pentru a se dedica ulterior muzicii, unde a avut un succes răsunător. Trupa Boney M, creată în 1976, a devenit un fenomen global, cu hituri care au făcut istorie în industria muzicală precum "Daddy Cool", "Rasputin" și "Mary's Boy Child". Grupul, care în componența sa originală îi includea pe Liz Mitchell, Marcia Barrett, Maizie Williams și Bobby Farrell, a vândut peste 80 de milioane de albume în întreaga lume.

Pe lângă succesul cu Boney M, Frank Farian a fost implicat în alte proiecte muzicale importante, inclusiv controversatul duo Milli Vanilli, și a colaborat cu artiști de renume ca Meat Loaf și Stevie Wonder. În total, se estimează că producțiile sale au vândut aproximativ 800 de milioane de discuri la nivel global.

În 2022, Farian a vorbit deschis despre problemele sale de sănătate, dezvăluind că a suferit o intervenție chirurgicală pe inimă în care i s-a implantat o valvă cardiacă de porc. Această operație i-a salvat viața, după cum a mărturisit el însuși.

Pierderea lui Frank Farian lasă un gol imens în lumea muzicii, dar moștenirea sa va continua să inspire și să aducă bucurie fanilor muzicii disco și pop din întreaga lume. Odihnească-se în pace, maestrul ritmurilor care au făcut lumea să danseze.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;