Schimbări majore în conducerea marinei ruse după eșecurile din Marea Neagră

Schimbări majore în conducerea marinei ruse după eșecurile din Marea Neagră

Într-o mișcare surprinzătoare, care reflectă dificultățile întâmpinate de flota rusă în Marea Neagră, comandantul-șef al marinei ruse, amiralul Nikolai Evmenov, a fost demis din funcție. Potrivit mass-media ruse, această decizie vine după o serie de înfrângeri suferite de Rusia în fața forțelor ucrainene, care au reușit să distrugă sau să avarieze mai multe nave rusești.

Mass-media pro-Kremlin, inclusiv ziarul Izvestia, au relatat că Alexander Moiseiev, fostul comandant al Flotei de Nord, va prelua funcția de comandant-șef al marinei ruse. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, nu a confirmat explicit aceste informații, menționând că există decrete secrete care nu pot fi discutate public.

Această schimbare de conducere, dacă va fi confirmată, reprezintă cea mai semnificativă remaniere în ierarhia militară rusă de la demiterea șefului forțelor aerospațiale Serghei Surovikin. Succesele Ucrainei în Marea Neagră au inclus distrugerea a 26 de nave rusești și forțarea Rusiei să își mute baza navală din Sevastopol în Novorossiysk.

În ciuda acestor eșecuri navale, Rusia a continuat să avanseze în ofensiva sa terestră din estul Ucrainei. Însă, victoriile Ucrainei pe mare au contribuit la redeschiderea unui coridor maritim esențial pentru exportul de cereale ucrainene, în ciuda amenințărilor rusești.

Evmenov, în vârstă de 61 de ani, a fost numit în fruntea marinei ruse în mai 2019 și a condus flota până la recenta sa demitere. Sub comanda sa, flota rusă a suferit pierderi importante, inclusiv scufundarea navei-amiral "Moskva" și distrugerea navei de patrulare "Serghei Kotov" de către forțele ucrainene.

În timp ce Kremlinul menține o tăcere strategică cu privire la aceste evenimente, schimbările de lideri militari sugerează că Moscova caută să își întărească poziția și să răspundă eficient la provocările din Marea Neagră.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;