România, Apreciată de Germania pentru Eforturile în Materie de Azil și Protecția Frontierelor

România, Apreciată de Germania pentru Eforturile în Materie de Azil și Protecția Frontierelor

România primește laude din partea Germaniei pentru contribuția sa la solidaritatea europeană și eforturile depuse în gestionarea cererilor de azil, în contextul demersurilor de aderare la spațiul Schengen. Ministra germană de interne, Nancy Faeser, a exprimat recunoștința Germaniei pentru cooperarea strânsă cu România în acest domeniu, subliniind suportul țării sale pentru aderarea deplină la Schengen atât a României, cât și a Bulgariei.

Cu toate acestea, Austria a blocat până acum aplicarea regulilor Schengen la frontierele terestre prin veto, o situație pe care ministrul român de interne, Cătălin Predoiu, speră să o vadă rezolvată în cursul acestui an. Progresele remarcabile realizate de România și Bulgaria în securizarea frontierelor externe ale Uniunii Europene au dus la schimbarea rutelor de către traficanți, care acum solicită sume mai mari pentru trecerea ilegală a persoanelor.

Creșterea numărului de ambarcațiuni ale contrabandiștilor sosite în Cipru și Creta constituie o preocupare actuală pentru miniștrii de interne din UE. Situația tensionată din Orientul Mijlociu și criza economică din Egipt și Liban anticipează mișcări suplimentare de refugiați. În primele două luni ale anului curent, majoritatea solicitanților de azil care au ajuns în Italia proveneau din Bangladesh, Siria, Tunisia și Egipt, conform Agenției ONU pentru Refugiați.

Datele furnizate de Frontex arată o scădere cu 64% a sosirilor neautorizate pe ruta Balcanilor de Vest în primele trei luni ale anului, comparativ cu aceeași perioadă din anul precedent, ceea ce indică eficiența măsurilor de protecție la frontierele externe ale UE.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;