Maldive Interzice Accesul Turistilor Israelieni din Cauza Conflictului din Gaza

Maldive Interzice Accesul Turistilor Israelieni din Cauza Conflictului din Gaza

Guvernul din Maldive a anunțat interzicerea accesului cetățenilor israelieni în arhipelagul din Oceanul Indian, ca reacție la creșterea tensiunilor și a sentimentului public în urma războiului din Gaza. Decizia a fost luată de biroul președintelui Mohamed Muizu, care a indicat că vor fi modificate legile pentru a preveni titularii de pașapoarte israeliene să intre în țară. În plus, un subcomitet va fi înființat pentru a superviza procesul de interdicție.

Președintele a anunțat, de asemenea, numirea unui emisar special care să evalueze nevoile palestinienilor și să inițieze o campanie de strângere de fonduri în sprijinul acestora. În contextul acestor măsuri, Ministerul israelian de Externe, prin vocea purtătorului său de cuvânt Oren Marmorstein, a sfătuit cetățenii israelieni să evite călătoriile în Maldive, inclusiv pentru cei care dețin pașapoarte străine, și a sugerat celor care se află deja acolo să ia în calcul posibilitatea de a pleca. Statistica arată că, în anul precedent, aproximativ 11.000 de israelieni au vizitat Maldivele, reprezentând 0,6% din totalul sosirilor de turiști în destinația de vacanță.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;