Lumea atletismului în doliu: Shawn Barber, fost campion mondial la săritura cu prăjina, a încetat din viață la 29 de ani

Lumea atletismului în doliu: Shawn Barber, fost campion mondial la săritura cu prăjina, a încetat din viață la 29 de ani

Lumea sportului este în stare de șoc după vestea tragică că Shawn Barber, atletul canadian care a uimit lumea câștigând titlul mondial la săritura cu prăjina în 2015, a decedat la vârsta de 29 de ani. Moartea sa neașteptată a fost confirmată de agentul său, Paul Doyle, care a menționat că Barber a murit acasă, în Texas, din cauza unor complicații medicale.

Barber, cunoscut pentru performanțele sale remarcabile, a stabilit un record al Canadei cu o săritură de 6,00 metri în ianuarie 2016, un reper care stă mărturie până astăzi a talentului său excepțional. Pe lângă triumful său de la Campionatele Mondiale din 2015, el a fost și câștigătorul Jocurilor Panamericane din același an și a terminat pe locul 10 la Jocurile Olimpice de la Rio în 2016.

Comunitatea atletică internațională și-a exprimat profundul regret și a transmis condoleanțe familiei și prietenilor lui Barber. Athletics Canada, organizația națională care guvernează atletismul în Canada, a postat un omagiu emoționant pe rețelele sociale, iar săritorul cu prăjina polonez Piotr Lisek, medaliat cu argint la Campionatele Mondiale, a împărtășit amintirile sale despre Barber, amintind de spiritul său vesel.

Renaud Lavillenie, campionul francez care a concurat împotriva lui Barber, a fost printre cei care au reacționat la trista veste, numindu-l pe Barber "o persoană extraordinară" și exprimându-și durerea pentru pierderea sa.

Într-un moment de adâncă tristețe, comunitatea sportivă își amintește de Shawn Barber nu doar ca de un atlet de clasă mondială, ci și ca de o persoană cu un caracter excepțional, care a lăsat o impresie durabilă asupra tuturor celor care l-au cunoscut. Odihnească-se în pace, Shawn Barber, un campion adevărat atât în sport, cât și în viață.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;