Kaufland România marchează 5 ani de incluziune prin experiențe imersive la MINA

Kaufland România marchează 5 ani de incluziune prin experiențe imersive la MINA

Kaufland România a sărbătorit cinci ani de la lansarea programului A.C.C.E.S. (Angajare de Candidați cu Cerințe și Evoluții Speciale) printr-un eveniment special organizat la MINA, Museum of Immersive New Art din București. În ziua de 16 mai, de Ziua Globală a Conștientizării Accesibilității, compania a marcat succesul programului care a facilitat integrarea a peste 500 de persoane cu dizabilități în echipa sa.

Evenimentul a inclus lansarea a patru experiențe senzoriale imersive care simulează dislexia, surditatea, lipsa vederii și dificultățile întâmpinate de persoanele în scaun rulant. Aceste experiențe, create în colaborare cu diverse asociații, sunt menite să promoveze empatia și conștientizarea dificultăților cu care se confruntă persoanele cu dizabilități.

În cadrul evenimentului, vizitatorii au avut de asemenea oportunitatea de a vizita expoziția „ALT Portraits / Portrete Alternative”, ce prezintă portrete ale angajaților Kaufland, accesibilizate pentru persoanele cu dizabilități. Programul A.C.C.E.S. a inclus și Caravana A.C.C.E.S., un proiect itinerant care a vizitat mai multe orașe din România pentru a promova integrarea pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități.

Estera Anghelescu, Director de Recrutare & Employer Branding la Kaufland România, a subliniat importanța diversității și a oportunităților egale, precum și angajamentul companiei de a dezvolta un mediu de lucru inclusiv. Evenimentul s-a încheiat cu proiecția filmului „Mai departe”, regizat de Tedy Necula și avându-l în rolul principal pe George Baltă, ambasador al programului A.C.C.E.S.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;