Fane Căpăţână, Interlopul Pretins Polițist, Reținut După Jefuirea Cetățenilor Ucraineni

Fane Căpăţână, Interlopul Pretins Polițist, Reținut După Jefuirea Cetățenilor Ucraineni

Un caz șocant de uzurpare de calităţi oficiale și furt calificat a avut loc în Buzău, unde Ştefan Dinu, cunoscut sub porecla de Fane Căpăţână, a fost reţinut de autorităţi. Acesta este acuzat că s-a dat drept polițist antidrog pentru a jefui cetățeni ucraineni, sustrăgând suma de 3.800 de euro din portofelele lor.

Incidentul a avut loc în noaptea de 21 spre 22 ianuarie. Victimele, aflate într-un autovehicul pe DN 1B - E577, au fost oprite în trafic de către Fane Căpăţână, care le-a cerut documentele sub pretextul unui control antidrog. Profitând de această situație, bărbatul a reușit să fure banii din portofelele ocupanților mașinii.

Imediat după incident, ucrainenii au alertat poliția prin apel la 112, iar poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au intervenit prompt. În urma cercetărilor, s-a stabilit că suspectul este un bărbat de 55 de ani, din Bucureşti. Acesta a fost localizat la domiciliul său și condus la sediul poliției pentru audieri.

În urma administrării probatoriului, Ştefan Dinu a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat Parchetului, cu propuneri legale. Nu este prima dată când Dinu este implicat în astfel de fapte. În decembrie 2022, el a fost reținut după ce a tâlhărit un muncitor din Sri Lanka, pretinzând că este polițist.

Această situație ridică semne de întrebare cu privire la măsurile de siguranță și identificare a polițiștilor în exercitarea funcțiunii lor, precum și la modul în care cetățenii pot verifica autenticitatea ofițerilor de poliție în astfel de situații.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;