Ceasul de Aur al Lui John Jacob Astor de pe Titanic Stabilește Record la Licitație

Ceasul de Aur al Lui John Jacob Astor de pe Titanic Stabilește Record la Licitație

Un ceas de buzunar din aur, care a aparținut celui mai bogat pasager de pe RMS Titanic, John Jacob Astor, a fost vândut pentru suma record de 1,175 milioane de lire sterline (aproximativ 1,37 milioane de euro), depășind cu mult estimările inițiale și stabilind un nou record pentru obiecte legate de celebra navă.

Ceasul, gravat cu inițialele JJA, a fost descoperit alături de corpul lui Astor după tragicul naufragiu din 15 aprilie 1912. Astor, unul dintre cei mai bogați oameni ai vremii, cu o avere echivalentă cu câteva miliarde de dolari în zilele noastre, și-a pierdut viața la vârsta de 47 de ani, după ce și-a asigurat că soția sa, Madeleine, a fost salvată.

Obiectul, un ceas de buzunar din aur de 14 karate, a fost complet restaurat și purtat ulterior de fiul lui Astor, devenind astfel o piesă valoroasă atât din punct de vedere istoric, cât și orologic. Acest ceas a depășit recordul anterior, stabilit în 2013 de o vioară de pe Titanic, care fusese vândută pentru 1,1 milioane de lire sterline.

Vânzarea a avut loc la casa de licitații britanică Henry Aldridge & Son, iar cumpărătorul, un american, a demonstrat încă o dată fascinația continuă pentru obiectele legate de Titanic, nava despre care se spune că era "de nescufundat".

Această vânzare extraordinară reiterează interesul colecționarilor pentru artefactele istorice și poveștile umane din spatele lor, în special cele legate de evenimente marcante, cum ar fi naufragiul Titanicului.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;