Avertismentele internaționale cresc înaintea unei posibile ofensive israeliene în Rafah

Avertismentele internaționale cresc înaintea unei posibile ofensive israeliene în Rafah

Comunitatea internațională își exprimă preocuparea profundă în legătură cu o posibilă operațiune militară israeliană în Rafah, Fâșia Gaza, care ar putea duce la o criză umanitară de proporții. Atât Arabia Saudită, cât și Germania, au lansat apeluri urgente pentru evitarea unei catastrofe care ar putea afecta sute de mii de civili palestinieni.

Arabia Saudită, prin vocea Ministerului de Externe, a solicitat intervenția Consiliului de Securitate al ONU, subliniind „repercusiunile extrem de periculoase” ale acțiunilor militare israeliene și condamnând „deplasarea forțată” a civililor. Regatul, care joacă un rol cheie în politica Orientului Mijlociu, a făcut apel la convocarea de urgență a Consiliului de Securitate pentru a preveni o criză iminentă și a reiterat necesitatea încetării focului și a negocierilor pentru un stat palestinian.

Pe de altă parte, Annalena Baerbock, ministrul de externe al Germaniei, a exprimat o poziție similară, avertizând că o ofensivă a armatei israeliene în Rafah ar echivala cu o „catastrofă umanitară anunțată”. Germania a reiterat apelurile pentru o încetare a focului și a subliniat importanța protejării populației civile în conflictul cu Hamas.

În contextul acestor avertismente, premierul israelian Benjamin Netanyahu a cerut armatei să pregătească un "plan combinat" pentru evacuarea civililor și neutralizarea combatanților Hamas. Comunitatea internațională rămâne în alertă, cu speranța că dialogul și diplomația vor prevala pentru evitarea unei noi tragedii în regiune.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;