Anglia Introduce Legislație Strictă Împotriva Deținerii Câinilor XL Bully Neînregistrați

Anglia Introduce Legislație Strictă Împotriva Deținerii Câinilor XL Bully Neînregistrați

Anglia a luat măsuri drastice pentru a combate incidentele violente provocate de câinii din rasa XL Bully, prin interzicerea deținerii acestora fără înregistrare legală. Decizia, care a intrat în vigoare joi, a fost influențată de o serie de atacuri periculoase asupra oamenilor și a altor animale, ducând la un val de proteste din partea publicului.

Prim-ministrul Rishi Sunak a ordonat această interdicție anul trecut, ca răspuns la aceste evenimente tragice, accentuând necesitatea de a proteja cetățenii. XL Bully, o rasă creată prin încrucișarea mai multor tipuri de câini, inclusiv American Pit Bull Terrier, este cunoscută pentru dimensiunea și puterea sa impresionantă. Aceste trăsături i-au făcut pe unii să-i utilizeze în luptele ilegale de câini, sporind pericolul pe care îl reprezintă.

Un incident notabil implică scriitoarea Sonia Faleiro, care a fost martora unui atac violent într-un parc din Londra, când trei câini din rasa XL Bully și-au atacat animalul de companie, provocând răni grave și traume ei, fiicei sale și soțului său.

Pentru a deține legal un câine din rasa XL Bully, proprietarii trebuie să obțină un certificat de scutire, care impune condiții stricte, inclusiv purtarea unei botnițe în public și sterilizarea pentru a preveni reproducerea. Până în prezent, peste 30.000 de câini au fost înregistrați pentru a obține această scutire. Încălcarea acestei legislații poate duce la amenzi nelimitate și până la șase luni de închisoare pentru proprietarii care nu respectă regulile.

Această măsură reflectă o abordare fermă a guvernului în ceea ce privește siguranța publică și bunăstarea animală, și subliniază importanța responsabilității proprietarilor de animale de companie.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;