Alertă neobișnuită la 112: Un bărbat "comandă o pizza" pentru a semnala că este în pericol

Alertă neobișnuită la 112: Un bărbat "comandă o pizza" pentru a semnala că este în pericol

Într-o dimineață de vineri, în Sectorul 6 al Capitalei, un apel neconvențional la numărul de urgență 112 a declanșat o operațiune de salvare neobișnuită. Un bărbat a sunat la serviciul de urgență și a cerut o pizza, un cod pentru a semnala că se află în pericol, întrucât șoferul mașinii în care se afla era sub influența alcoolului.

Poliția Capitalei a relatat întregul incident într-o postare pe rețelele sociale, explicând cum au decodificat rapid mesajul ascuns al apelantului, inspirat dintr-un episod al serialului "Oamenii legii". Dialogul dintre apelant și dispecerat a fost un joc de cuvinte care a permis poliției să înțeleagă situația fără a alerta șoferul.

În urma apelului, mai multe echipaje de la Secția 25 Poliție au pornit în căutarea autoturismului, reușind să-l oprească în scurt timp. Șoferul, în vârstă de 45 de ani, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul indicând o alcoolemie de 0.28 mg/l alcool pur în aerul expirat, și avea permisul de conducere suspendat. Acum, este cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere valabil.

Acest caz neobișnuit subliniază importanța codurilor și semnalelor secrete în situații de urgență și demonstrează vigilența și profesionalismul forțelor de ordine în interpretarea și răspunsul la astfel de apeluri.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;