Victorie Juridică pentru România: Premierul Ciolacu Laudă Echipa de Avocați în Cazul Roșia Montană

Victorie Juridică pentru România: Premierul Ciolacu Laudă Echipa de Avocați în Cazul Roșia Montană

România a înregistrat o victorie juridică majoră în disputa cu compania Gabriel Resources privind dosarul Roșia Montană. După ani de litigii, Curtea de Arbitraj Internațională a decis în favoarea statului român, respingând pretențiile companiei de a primi despăgubiri de miliarde de dolari.

Premierul Marcel Ciolacu a ținut să-și exprime recunoștința personal și a Guvernului față de echipa de avocați care a reprezentat România în acest caz complex. Într-un gest de apreciere, Ciolacu i-a invitat pe avocați la Palatul Victoria, subliniind că lupta lor nu a fost ușoară, având în vedere că uneori a trebuit să meargă împotriva deciziilor unor foști premieri.

Conform deciziei Curții, Gabriel Resources va trebui să acopere cheltuielile de judecată și costurile procesului de arbitraj, sumând aproximativ 1,1 milioane de euro, 30,3 milioane de lei și 2,328 milioane de dolari.

Pe de altă parte, președintele USR, Cătălin Drulă, a depus plângere penală împotriva premierului Ciolacu și a altor miniștri, acuzându-i de manipularea pieței și alte infracțiuni legate de declarațiile făcute înainte de finalizarea procesului. Valoarea acțiunilor Gabriel Resources a crescut semnificativ în urma acestor declarații, ceea ce a condus la suspiciuni de manipulare a pieței.

În urma acestei victorii, acțiunile Gabriel Resources au suferit o cădere spectaculoasă, pierzând 95,4% din valoare, ceea ce ridică întrebări cu privire la declarațiile premature ale politicienilor și impactul acestora asupra pieței de capital.

Această victorie juridică nu doar că protejează interesele României, dar subliniază și importanța profesionalismului și integrității în avocatura de stat, precum și consecințele declarațiilor nechibzuite ale oficialilor asupra piețelor financiare.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;