Uber Acordă Despăgubiri Substanțiale Taximetriștilor Australieni în Urma Unui Proces Istoric

Uber Acordă Despăgubiri Substanțiale Taximetriștilor Australieni în Urma Unui Proces Istoric

După un proces juridic extins pe durata a cinci ani, gigantul serviciilor de transport Uber a fost obligat să plătească taximetriștilor din Australia despăgubiri de 164 de milioane de euro. Această sumă reprezintă compensații pentru pierderile de venit suferite de taximetriști odată cu intrarea Uber pe piața australiană în anul 2012.

Peste 8.000 de șoferi de taxi și proprietari de mașini de închiriat au fost parte a acestui recurs colectiv, care a culminat cu una dintre cele mai mari sume acordate în cadrul unui proces de acest gen din Australia. Michael Donelly, directorul cabinetului de avocatură Maurice Blackburn Lawyers, a subliniat lupta acerbă a Uber de a refuza orice formă de compensație membrilor grupului afectat.

Acuzațiile aduse Uber includ utilizarea de mașini fără licență și șoferi neacreditați la lansarea serviciului în Australia. Unul dintre principalii reclamanți, Nick Andrianakis, a povestit cum a fost nevoit să-și închidă afacerea de taxi după 40 de ani de activitate, din cauza impactului negativ al Uber asupra industriei de taxi.

În ciuda acestui proces, Uber își continuă activitatea, fiind acum reglementată în fiecare stat și teritoriu din Australia. Compania subliniază importanța sa ca parte integrantă a ofertei de transport din țară, însă acest caz marchează un moment important în abordarea legală a serviciilor de ridesharing și impactul lor asupra industriei tradiționale de taxi.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;