Tropea, localitatea italiană care oferă 1.000 de euro pentru incinerarea decedaților

Tropea, localitatea italiană care oferă 1.000 de euro pentru incinerarea decedaților

Confruntată cu lipsa locurilor de veci în cimitirul său municipal, pitorescul sat italian Tropea a recurs la o măsură neobișnuită pentru a gestiona această criză. Pentru a încuraja incinerarea în locul înhumării tradiționale, administrația locală oferă un stimulent de 1.000 de euro familiilor care aleg această opțiune pentru rudele lor decedate.

Situația a devenit critică după ce s-a constatat că cimitirul nu mai are capacitatea de a găzdui noi înmormântări. Primarul Nino Macri a declarat pentru Corriere della Sera că, deși au fost create 100 de noi locuri, acestea sunt insuficiente pentru a satisface cererea. În acest context, Primăria a alocat un buget de 20.000 de euro pentru a susține această inițiativă, sperând ca măsura să fie o soluție temporară eficientă până la construirea unui nou cimitir.

Cetățenii din Tropea care doresc să acceseze acest sprijin financiar trebuie să depună o cerere la Primărie în termen de 60 de zile de la incinerare, furnizând documentația necesară care atestă realizarea acesteia. Fondurile sunt disponibile până la epuizarea lor și se aplică pentru întreg anul 2024.

În trecut, Tropea a fost scena unor practici neetice în cimitirul său, când locurile de veci erau alocate prin mită, iar cadavrele încă neputrezite erau îndepărtate în mod ilegal pentru a face loc noilor decedați. Aceste dezvăluiri au șocat comunitatea și au atras atenția asupra necesității de a găsi soluții durabile pentru gestionarea spațiilor de înmormântare.

Această inițiativă este un exemplu de adaptare la condițiile dificile și ar putea servi ca model pentru alte comunități care se confruntă cu probleme similare. Tropea își propune să rezolve problema într-un mod care respectă demnitatea celor decedați, oferind în același timp o alternativă viabilă locuitorilor săi.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;