Taximetriștii din București în Protest: Cer Modificări Legislative și Fiscalizarea Platformelor de Transport Alternativ

Taximetriștii din București în Protest: Cer Modificări Legislative și Fiscalizarea Platformelor de Transport Alternativ

Miercuri, în intervalul orar 9:00 - 14:00, peste 500 de taximetriști au ieșit în stradă în Piața Constituției și Piața Victoriei, cerând modificări legislative care să reglementeze mai strict transportul alternativ și să adapteze legea actuală la realitățile pieței. Conform președintelui Asociației Pentru Drepturile Taximetriștilor Independenți (ADTI), Radu Viorel, protestul ar putea continua pe termen nelimitat dacă revendicările nu sunt îndeplinite.

Revendicările principale ale taximetriștilor includ creșterea vechimii autoturismelor taxi de la 10 la 15 ani, fiscalizarea curselor și comisioanelor prin entități înregistrate la ONRC și limitarea numărului de copii conforme emise pentru autoturisme. Aceste solicitări vin în contextul în care platforme precum Bolt și Uber operează fără aceleași restricții impuse taximetriștilor, ceea ce duce la o concurență pe care taximetriștii o consideră neloială și dăunătoare pieței locale.

Protestatarii mai cer eliminarea posibilității de emitere a copiei conforme pentru auto deținute de operatori cu contract de comodat sau închiriere și interzicerea colantării sau aplicarea regulamentelor locale cu privire la reclame pe autoturisme la platformele digitale. De asemenea, vor să se pună capăt practicii "tarifului dinamic", considerând-o înșelătoare conform recomandărilor de la Consiliul Concurenței.

Președintele ADTI a subliniat că în spatele platformelor de transport alternativ stau fonduri de investiții cu portofolii de miliarde, care își permit să opereze fără restricții, punând astfel în pericol piața locală și mijloacele de trai ale taximetriștilor și familiilor acestora.

Adunarea publică a fost organizată de Asociația Șoferilor de Taxi București-Ilfov și a fost supravegheată de Jandarmeria Capitalei. Taximetriștii au avertizat că sunt dispuși să blocheze traficul în București dacă cerințele lor nu sunt luate în considerare.

Protestul vine în urma unor modificări legislative care, potrivit taximetriștilor, au creat condiții "mult mai relaxate și mult mai libere" pentru transportul alternativ, în detrimentul serviciului de taximetrie reglementat.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;