Tânără de 12 ani din Viena, victimă a unui grup de adolescenți - un caz de agresiune sexuală care șochează Austria

Tânără de 12 ani din Viena, victimă a unui grup de adolescenți - un caz de agresiune sexuală care șochează Austria

Un caz tulburător de agresiune sexuală a ieșit la lumină în Viena, Austria, unde o fetiță de 12 ani a fost victima abuzurilor repetate din partea unui grup de 17 adolescenți. Potrivit declarațiilor poliției, întâmplările au avut loc într-un cartier defavorizat din sudul capitalei austriece, pe parcursul a mai multor luni, începând cu februarie și până în iunie 2023.

Victima, o cetățeană austriacă, a fost agresată de mai multe ori pe săptămână în diverse locații, inclusiv scări de bloc, toalete publice, garaje, hoteluri și chiar la domiciliile agresorilor. Deși majoritatea suspecților sunt minori, cu origini diverse - siriană, turcă, italiană, bulgară și sârbă - aproape toți sunt cunoscuți de autorități pentru alte infracțiuni. Doi dintre adolescenți, fiind sub 14 ani, nu sunt responsabili penal.

Situația a devenit și mai gravă odată cu descoperirea faptului că agresiunile au fost filmate și fotografiafe, iar materialele au circulat prin intermediul rețelelor sociale. Unul dintre adolescenți este suspectat că a amenințat că va distribui imaginile dacă victima îl va respinge. Din fericire, conform informațiilor poliției, niciuna dintre aceste imagini nu a fost publicată online.

Tânăra a păstrat tăcerea timp de luni de zile, temându-se de represalii, dar în cele din urmă a avut curajul să își împărtășească experiența cu mama sa în octombrie. Aceasta a depus imediat o plângere, iar poliția a asigurat protecția fetei.

Ancheta este în curs de desfășurare și urmează să fie transferată la procuratură, care va avea sarcina de a elucida acest caz complex și deosebit de rar pentru o țară cu nivel scăzut al criminalității precum Austria.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;