PSD Susține Stabilirea unui Calendar Electoral ca "Proiect de Țară" pentru 2024

PSD Susține Stabilirea unui Calendar Electoral ca "Proiect de Țară" pentru 2024

În contextul discuțiilor politice actuale, Partidul Social Democrat (PSD) își exprimă poziția privind organizarea alegerilor din România. Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș, a subliniat necesitatea unui calendar clar pentru toate rundele de alegeri din 2024, subliniind că PSD este pregătit pentru întregul an electoral, chiar și în absența listelor comune la europarlamentare.

Într-o perioadă în care se discută intens despre posibilitatea comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare, PSD propune abordarea acestui subiect ca parte a unui "proiect de țară". Deputatul social-democrat a menționat că, deși Partidul Național Liberal (PNL) insistă pe tema comasării, PSD se concentrează mai mult pe actul de guvernare și pe soluții la problemele curente, cum ar fi exceptarea CASS pentru bolnavii de cancer sau gravide.

Zetea a precizat că PSD nu condiționează comasarea alegerilor de subiectul listelor comune și că partidul este deschis la discuții despre un calendar electoral cuprinzător pentru anul 2024. În plus, PSD și-a exprimat dorința de a avea un candidat propriu la alegerile prezidențiale, pledând pentru o schimbare a orientării politice a președinției României după două decenii de administrație de dreapta.

Proiectul de țară propus de PSD se bazează pe "modelul stabilității" pe care a funcționat coaliția până acum, iar partidul insistă că nu impune condiții de coaliție, ci dorește să ofere românilor soluții construite pe acest model.

Această poziție vine într-un moment în care România se pregătește pentru un an electoral important, iar deciziile luate acum vor avea un impact semnificativ asupra desfășurării procesului electoral.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;