Premierul Vietnamului, legături cu România din vremea lui Ceaușescu și vizită oficială la București

Premierul Vietnamului, legături cu România din vremea lui Ceaușescu și vizită oficială la București

Premierul Vietnamului, Pham Minh Chinh, a făcut o vizită oficială în România, unde a fost primit de liderii statului român, Marcel Ciolacu și Klaus Iohannis. Această vizită marchează nu doar întâlnirile de nivel înalt, ci și o legătură personală profundă a premierului vietnamez cu România, datând din perioada studenției sale în timpul regimului lui Nicolae Ceaușescu.

Pham Minh Chinh este absolvent al Facultății de Construcții Civile, Industriale și Agricole, promoția 1984, o amintire pe care o păstrează cu căldură și recunoștință. "Nu voi uita niciodată anii din tinereţe în care am studiat şi lucrat în România", a declarat Pham Minh Chinh, evidențiind contribuția importantă a profesorilor și prietenilor români în formarea sa profesională și personală.

Vizita sa la București, pe 22 ianuarie, a avut ca obiectiv consolidarea și aprofundarea relațiilor de prietenie și cooperare dintre Vietnam și România, relații ce se întind pe aproape 75 de ani. În cadrul întâlnirilor cu oficialii români, premierul vietnamez și-a exprimat speranța că această vizită va contribui la promovarea păcii, cooperării și dezvoltării în regiune și în lume.

În contextul relațiilor bilaterale, Ministerul Afacerilor Externe al României a emis recomandări pentru cetățenii care doresc să călătorească în Vietnam, subliniind că, deși călătoriile sunt în general sigure, este necesară prudență. Avertismentele includ riscul scăzut de amenințări teroriste, pedepsele severe pentru traficul de droguri și furturile din zonele turistice.

Această vizită și legăturile istorice dintre cele două țări deschid perspective pentru colaborări viitoare și pentru un schimb cultural și educațional în continuă creștere.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;