Philip Morris International Primește Recunoaștere Internațională Pentru Excelență în Sustenabilitate

Philip Morris International Primește Recunoaștere Internațională Pentru Excelență în Sustenabilitate

Philip Morris International (PMI) se distinge pe scena globală prin obținerea prestigiosului calificativ AAA în clasamentul Carbon Disclosure Project (CDP), o recunoaștere a eforturilor susținute în combaterea schimbărilor climatice și protejarea resurselor naturale. Acest calificativ reflectă angajamentul PMI de a opera transparent și a implementa acțiuni eficiente în domeniul mediului, consolidându-și astfel poziția de lider în rândul companiilor responsabile.

Jennifer Motles, Chief Sustainability Officer la PMI, subliniază importanța integrării riscurilor și oportunităților climatice în strategia de business a companiei. PMI este pionier în adoptarea recomandărilor Taskforce on Nature-related Financial Disclosures (TNFD) și Taskforce on Climate-related Financial Disclosures (TCFD), cu un angajament clar de a raporta progresele în conformitate cu aceste standarde până în 2025.

Pe plan local, Philip Morris România demonstrează o preocupare constantă pentru sustenabilitate, cu o fabrică din Otopeni care nu generează deșeuri pentru depozitele de deșeuri, reciclând o mare parte din acestea și utilizând restul pentru a produce energie termică. De asemenea, compania a implementat stații de epurare avansate pentru o gestionare eficientă a apei.

Eforturile PMI de a preveni defrișările și de a atinge o defrișare netă zero pentru suprafețele cu păduri gestionate până în 2023 au fost de asemenea recunoscute de CDP, care a inclus compania pe lista Forests A pentru al patrulea an consecutiv, precum și pe lista Water A pentru al cincilea an, evidențiind progresul PMI în optimizarea utilizării apei.

Scott Coutts, Senior Vice President of Operations la PMI, evidențiază valoarea recunoașterii externe din partea organizațiilor precum CDP în susținerea transformării companiei și angajamentul său față de sustenabilitate. PMI își propune să continue raportarea transparentă și să identifice noi oportunități de acțiune, gestionând riscurile și anticipând schimbările legislative.

PMI își extinde transparența și prin adoptarea recomandărilor TNFD, fiind inclusă în cohorta inaugurală a organizațiilor Early Adopters TNFD, și își propune să publice primul raport al companiei aliniat cu cerințele TNFD pentru anul financiar 2025.

Pentru mai multe informații despre inițiativele de sustenabilitate ale PMI și rapoartele disponibile, vizitați pmi.com/sustainability.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;