Nisa Impune Interdicții Nocturne pentru Copiii Sub 13 Ani în Contextul Creșterii Delincvenței Juvenile

Nisa Impune Interdicții Nocturne pentru Copiii Sub 13 Ani în Contextul Creșterii Delincvenței Juvenile

Orașul Nisa din Franța a adoptat o măsură controversată pentru a combate creșterea delincvenței juvenile: interzicerea minorilor sub 13 ani de a ieși singuri pe stradă după ora 23:00. Această decizie vine în urma observațiilor îngrijorătoare că un procent semnificativ de 52% dintre persoanele implicate în acțiuni împotriva traficului de droguri în anumite cartiere ale orașului nu au atins încă vârsta majoratului.

Primarul orașului Nisa, susținut de unii localnici, argumentează că la vârsta de 13 ani copiii nu au discernământul necesar pentru a înțelege riscurile și pericolele la care se expun atunci când sunt singuri pe stradă noaptea. Prin urmare, începând cu 1 mai, legea impune ca minorii să fie însoțiți de un adult în intervalul orar 23:00 - 06:00, în zona centrală și în mai multe cartiere ale metropolei. Această restricție va fi valabilă până la finalul verii.

Părinții copiilor care sunt prinși nerespectând această regulă riscă să fie amendați, iar copiii vor fi conduși acasă de autorități. Această măsură nu este singulară în Franța, alte orașe aplicând reguli similare, iar ministrul de Interne a exprimat în luna aprilie acordul pentru implementarea acestor reguli la nivel național.

Reacțiile sunt împărțite, unii cetățeni considerând că interdicția nu este necesară și că responsabilitatea ar trebui să revină părinților, în timp ce alții cred că este o idee bună pentru protecția copiilor și prevenirea delincvenței juvenile.

Această măsură este un subiect fierbinte de discuție și ridică întrebări importante despre echilibrul dintre protecția minorilor și libertatea individuală, precum și despre rolul autorităților în educația și supravegherea tinerilor.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;