Nava "Cezar Kunikov" a Flotei Ruse, Scufundată în Marea Neagră de Dronele Ucrainene

Nava "Cezar Kunikov" a Flotei Ruse, Scufundată în Marea Neagră de Dronele Ucrainene

Într-o demonstrație de forță și tehnologie avansată, Ucraina a anunțat scufundarea navei "Cezar Kunikov" aparținând Flotei Ruse de la Marea Neagră. Evenimentul a fost confirmat de Serviciul de Informații Militare al Ucrainei (HUR), care a distribuit și imagini spectaculoase cu atacul, executat cu ajutorul dronelor maritime Magura V5.

Conform HUR, atacul a avut loc în apropierea orașului Alupka din Crimeea, la data de 14 februarie 2024, și a fost coordonat de "Grupul 13", o unitate de forțe speciale a Ministerului Apărării din Ucraina. Nava "Cezar Kunikov", cu o lungime de 112,5 metri și o capacitate de încărcătură de 650 de tone, a fost anterior implicată în operațiuni militare rusești în Georgia, Siria și Ucraina.

Detaliile privind scufundarea navei au fost preluate de numeroase surse de știri, inclusiv de pe canalul de Telegram "Crimean wind". În ciuda anunțului ucrainean, până în prezent nu există o confirmare independentă a scufundării navei.

Această pierdere vine în contextul în care Ministerul rus al Apărării a raportat doborârea a nouă drone ucrainene în noaptea precedentă, dintre care șase deasupra Mării Negre. Este de menționat că "Cezar Kunikov" reprezintă a patra navă de debarcare rusă pierdută în conflictul cu Ucraina.

Pentru mai multe informații și actualizări, urmăriți-ne pe Google News.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;