Kanye West în centrul unui nou scandal: Acuzații grave de rasism și admirație pentru Hitler

Kanye West în centrul unui nou scandal: Acuzații grave de rasism și admirație pentru Hitler

Controversatul artist Kanye West se confruntă cu o nouă serie de acuzații, de data aceasta venite din partea unui fost angajat care îl dă în judecată pentru comportament rasist și declarații antisemite. Într-un proces intentat în California, Trevor Phillips, un afro-american care a lucrat pentru brandul Yeezy și pentru Donda Academy, susține că West a avut o atitudine agresivă față de angajații de culoare și a făcut comentarii laudative la adresa lui Adolf Hitler.

Potrivit plângerii, Kanye West ar fi afirmat în fața angajaților și elevilor că este persecutat de evrei și că aceștia i-ar fura banii. Mai mult decât atât, în cadrul unei cine într-un restaurant de lux din Los Angeles, rapperul ar fi elogiat figura controversată a lui Hitler, atribuindu-i inovații istorice incorecte, precum inventarea automobilului, o distorsiune evidentă a realității istorice.

Aceste acțiuni au avut repercusiuni semnificative asupra carierei lui West, determinând companii importante precum Adidas, Gap și Balenciaga să-și încheie colaborările cu artistul. Donda Academy, școala înființată de West, a fost de asemenea subiectul unor plângeri legate de mediul toxic și nesigur pentru elevi.

Phillips solicită despăgubiri în valoare de 35.000 de dolari și speră ca prin acțiunea sa legală să transmită un mesaj clar împotriva discriminării și antisemitismului. Avocatul său, Carney Shegerian, a subliniat importanța recunoașterii faptului că astfel de mesaje nu au loc în societatea actuală.

În contextul acestor evenimente, imaginea lui Kanye West este din nou pătată, iar viitorul său în industria divertismentului rămâne incert, având în vedere impactul negativ al comportamentului său asupra relațiilor profesionale și personale.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;