Judecătorul Cristi Danileț se retrage din magistratură la 48 de ani, cu planuri de implicare civică și posibil politică

Judecătorul Cristi Danileț se retrage din magistratură la 48 de ani, cu planuri de implicare civică și posibil politică

Judecătorul Cristi Danileț a luat decizia de a se pensiona de la Tribunalul Cluj la vârsta de 48 de ani, după o carieră de 25 de ani în magistratură. Anunțul a fost făcut în cadrul unei ședințe de judecată emoționante, în prezența colegilor săi, unde a vorbit despre demnitate și onoare, marcând finalul unei etape importante din viața sa profesională.

Danileț a exprimat, în mesaje publicate pe rețelele sociale, sentimentul unei datorii împlinite și a subliniat că nu putea face mai mult pentru independența justiției și aplicarea corectă a legii. A menționat, de asemenea, că a încercat să fie un profesionist și că a tratat cu respect toate părțile implicate în procesele judiciare. De-a lungul carierei sale, a contribuit la educarea a sute de studenți și tineri magistrați și intenționează să continue această misiune.

Decizia sa de a se pensiona a fost influențată de mai mulți factori, inclusiv de naveta pe care o făcea între Oradea și Cluj-Napoca și de condițiile actuale mai favorabile pentru magistrații care aleg să se retragă. Danileț a câștigat recent al treilea proces cu Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), care a încercat să-l excludă din magistratură.

În viitor, Danileț plănuiește să se implice în zona civică și nu exclude posibilitatea unei cariere politice. Acesta și-a exprimat dorința de a rămâne activ în spațiul public, de a lăuda inițiativele pozitive și de a critica aspectele negative din domeniul legal și judiciar. Fostul judecător va dedica mai mult timp și energie educației juridice a adulților și familiei sale.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;