Iulia Navalnaia, mesaj puternic împotriva lui Putin: "Un mincinos, un hoț, un ASASIN!"

Iulia Navalnaia, mesaj puternic împotriva lui Putin: "Un mincinos, un hoț, un ASASIN!"

În urma ceremoniei de învestitură a lui Vladimir Putin pentru un nou mandat prezidențial, Iulia Navalnaia, văduva opozantului rus Aleksei Navalnîi, a transmis un mesaj video emoționant, în care îl descrie pe liderul rus drept "un mincinos, un hoț, un asasin". Cu o durere profundă în glas, Iulia Navalnaia a vorbit despre pierderea soțului său și despre impactul negativ al conducerii lui Putin asupra Rusiei.

"Cu fiecare mandat, totul devine din ce în ce mai rău. Și este înfricoșător să ne imaginăm ce se va mai întâmpla cât timp Putin rămâne la putere," a declarat văduva. Ea a subliniat că promisiunile făcute de Putin poporului rus sunt "nu doar goale, ci și false".

Iulia Navalnaia a făcut referire la războiul din Ucraina, descriindu-l ca un conflict "sângeros și nebunesc", pe care nimeni nu îl dorește, în afara lui Putin. De asemenea, a amintit de sutele de prizonieri politici din Rusia, care trăiesc în condiții inumane, și a făcut un apel către lume să nu îl creadă pe liderul rus.

În mesajul său, Iulia Navalnaia a îndemnat la rezistență și la lupta pentru adevăr, în ciuda dificultăților: "Este dificil, dar trebuie să încercăm, iar asta înseamnă muncă perseverentă și încăpățânată." Mesajul său se încheie cu un apel la speranță și la credința că adevărul va învinge în cele din urmă.

Vladimir Putin a depus jurământul pentru al cincilea mandat la Kremlin, la o lună și jumătate de la alegerile prezidențiale în urma cărora a obținut 87,28% din voturi, conform rezultatelor anunțate de Comisia Electorală Centrală din Rusia. Moartea lui Aleksei Navalnîi în detenție a stârnit controverse internaționale, Kremlinul negând orice acuzații de implicare în decesul opozantului.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;