Incidentul cu Spray Lacrimogen la Colegiul Tehnic "Dimitrie Leonida": Autoapărare sau Act de Violentă?

Incidentul cu Spray Lacrimogen la Colegiul Tehnic "Dimitrie Leonida": Autoapărare sau Act de Violentă?

Un eveniment tulburător a avut loc la Colegiul Tehnic "Dimitrie Leonida" din București, unde un elev de 15 ani a recurs la utilizarea unui spray lacrimogen, determinând spitalizarea a 25 de colegi. Incidentul, care a dus la intervenția echipajelor de urgență și la deschiderea unui dosar penal, a stârnit o serie de întrebări și controverse.

Tatăl adolescentului implicat susține că fiul său a fost victima bullying-ului și că utilizarea sprayului a fost un gest de autoapărare în fața unui grup de aproximativ 20 de colegi care l-ar fi atacat. "L-au pus jos toți, câți erau, 20, și l-au luat la pumni, la picioare. Copilul s-a ridicat, avea la el un spray paralizant dat de mine, pentru că noi stăm într-un cartier unde sunt câini mulți", a declarat tatăl elevului pentru presă.

Poliția Capitalei a anunțat că a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de "tulburarea ordinii și liniștii publice", "portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase" și "lovire sau alte violențe". Elevul a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, iar cercetările sunt continuate de către Serviciul Siguranță Școlară, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Această situație pune în lumină problemele cu care se confruntă unele instituții de învățământ, unde incidentele violente par să devină o regulă mai degrabă decât o excepție. Părinții elevilor de la Colegiul Tehnic "Dimitrie Leonida" semnalează că astfel de evenimente sunt frecvente și solicită măsuri suplimentare pentru asigurarea siguranței copiilor.

Este esențial ca școlile să devină spații sigure, unde elevii să poată învăța și să se dezvolte într-un mediu lipsit de violență și intimidare. Incidentul de la Colegiul Tehnic "Dimitrie Leonida" reprezintă un semnal de alarmă pentru autorități și pentru întreaga comunitate educațională.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;