Hong Kong, Sydney și Vancouver în topul celor mai scumpe orașe din lume pentru cumpărarea unei locuințe

Hong Kong, Sydney și Vancouver în topul celor mai scumpe orașe din lume pentru cumpărarea unei locuințe

Un nou raport internațional a clasificat orașele Hong Kong, Sydney și Vancouver ca fiind cele mai scumpe orașe din lume în ceea ce privește accesibilitatea locuințelor pentru persoanele cu venituri mici și medii. Studiul Demographic International Housing Affordability monitorizează prețurile caselor de două decenii și a etichetat anumite orașe mari drept „imposibil de inaccesibile”.

Conform acestui raport, pe lista celor mai scumpe orașe din lume pentru achiziționarea unei locuințe, orașele americane de pe Coasta de Vest și Hawaii ocupă cinci dintre primele zece poziții. În Statele Unite, orașele din California precum San Jose, Los Angeles, San Francisco și San Diego se clasifică în top datorită prețurilor ridicate ale locuințelor, care le fac aproape inaccesibile pentru cei fără venituri substanțiale. Honolulu, capitala statului Hawaii, se află de asemenea pe lista celor mai scumpe orașe.

Pe lângă Statele Unite, Australia și Canada au orașe care se confruntă cu probleme similare de accesibilitate imobiliară. Sydney, Melbourne și Adelaide din Australia, alături de Vancouver și Toronto din Canada, sunt incluse în clasamentul orașelor cu cele mai mari prețuri la locuințe.

Hong Kong se distinge ca fiind orașul cu cea mai scăzută rată de proprietate a locuințelor dintre toate orașele chestionate, doar 51% dintre locuitori fiind proprietari, comparativ cu Singapore, unde procentul depășește 89%. Cu toate acestea, prețurile locuințelor în Hong Kong au cunoscut o scădere în perioada pandemiei din 2020, când restricțiile de călătorie și politica zero-Covid au avut un impact negativ asupra pieței.

Raportul sugerează că o soluție pentru îmbunătățirea accesibilității locuințelor ar putea fi adoptarea unei politici similare cu cea din Noua Zeelandă, care a cerut autorităților locale să zoneze imediat pentru 30 de ani de creștere a locuințelor. Această politică ar putea contribui la stabilizarea prețurilor și la creșterea accesibilității pentru clasele medii și sărace.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;