Franța se confruntă cu incertitudini politice după dizolvarea Parlamentului și demisia Guvernului Attal

Franța se confruntă cu incertitudini politice după dizolvarea Parlamentului și demisia Guvernului Attal

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a luat decizia de a dizolva Parlamentul și a convoca alegeri anticipate, în urma avansului extremei drepte care a câștigat alegerile pentru Parlamentul European în Franța. Decretul de dizolvare a fost publicat în Monitorul Oficial, iar Macron a explicat într-o conferință de presă motivele acestei mișcări surprinzătoare. Președintele a denunțat alianțele politice existente și a îndemnat la formarea unei uniuni a moderaților pentru a contracara pericolul extremei drepte. Macron și-a asumat responsabilitatea pentru această acțiune, subliniind importanța unui guvern care să răspundă nemulțumirilor și problemelor urgente ale cetățenilor.

Într-o dezvoltare ulterioară, Macron a acceptat demisia Guvernului condus de premierul Gabriel Attal, după alegerile legislative anticipate care au rezultat într-un Parlament fără majoritate clară. Negocierile pentru formarea unei coaliții de guvernare continuă, iar chestiunea viitorului premier rămâne nerezolvată. Până la numirea unui nou guvern, afacerile curente vor fi gestionate de actualul cabinet, care va asigura și buna desfășurare a Jocurilor Olimpice, programate să înceapă pe 26 iulie. În Franța, guvernele interimare au mai existat, dar niciunul nu a stat în funcție pentru o perioadă îndelungată, iar durata în care un guvern interimar poate rămâne la putere nu este limitată prin lege.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;