Confruntări în Marea Neagră: Nava "Kommuna" a Flotei Ruse, Lovită în Portul Sevastopol

Confruntări în Marea Neagră: Nava "Kommuna" a Flotei Ruse, Lovită în Portul Sevastopol

Într-un recent act de escaladare a tensiunilor din regiunea Mării Negre, forțele ucrainene au atacat și au provocat daune semnificative unei nave istorice a flotei ruse. Nava de salvare "Kommuna", aflată în serviciu încă din 1915, a fost lovită în portul Sevastopol, teritoriu anexat de Rusia în 2014.

Potrivit declarațiilor Ministerului ucrainean al Apărării, atacul a fost efectuat de Marina ucraineană, care a vizat nava "Kommuna" în Crimeea, teritoriu ocupat temporar de forțele ruse. Imaginile care au circulat pe rețelele de socializare sugerează că vasul a fost cuprins de flăcări în urma unui atac cu rachetă.

Nava "Kommuna" este recunoscută pentru rolul ei în operațiuni de mare adâncime, inclusiv pentru salvarea submarinelor și recuperarea încărcăturilor scufundate. Construcția sa datează din 1912, fiind una dintre cele mai vechi nave în serviciu activ ale marinei ruse.

Dmitro Pletenciuk, purtătorul de cuvânt al marinei ucrainene, a menționat că, în urma atacului, capacitatea navei de a-și îndeplinești misiunile a fost compromisă. Această acțiune vine în contextul unor atacuri anterioare ale Ucrainei asupra navelor rusești în zona Crimeei, utilizând diverse sisteme de armament.

Reacția oficială din partea Rusiei a fost limitată, guvernatorul instalat de ruși în Sevastopol, Mihail Razvozhayev, afirmând că o rachetă anti-navă a fost respinsă și că un incendiu minor rezultat a fost rapid stins.

Aceste evenimente subliniază intensificarea confruntărilor în regiunea Mării Negre și determinarea Ucrainei de a-și apăra teritoriul și de a contracara prezența militară rusă în Crimeea.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;