Cârnatul de Pleșcoi, Vedeta Internațională în Franța? O Glumă de Ziua Păcălelilor Revelează Aprecierea Gastronomică

Cârnatul de Pleșcoi, Vedeta Internațională în Franța? O Glumă de Ziua Păcălelilor Revelează Aprecierea Gastronomică

De Ziua Păcălelilor, o știre aparent serioasă a făcut valuri pe rețelele de socializare: cârnatul de Pleșcoi ar fi fost recunoscut ca parte din patrimoniul gastronomic francez. Anunțul, făcut de Ambasada Franței în România, a venit la pachet cu o înfrățire fictivă între orașul Buzău și comuna imaginară Plechequoi-sur-Loire.

„Ambasada Franţei în România salută înfrăţirea între Buzău și Plechequoi-sur-Loire, care a permis Franţei să înscrie în patrimoniul său gastronomic un nou produs de înaltă calitate, «cârnatul de Plechequoi», care este vedeta unei campanii publicitare lansate în întreaga Europă. Mulţumim prietenilor noştri români!", se arăta în anunțul publicat pe Facebook.

Cu toate că a fost postat pe 1 aprilie, zi cunoscută pentru glume și farse, unii internauți au fost pe punctul de a lua de bună vestea, în timp ce alții au zâmbit amuzați, conștienți de tradiția "poisson d'avril" - echivalentul francez al păcălelilor de 1 aprilie.

În Franța, obiceiul de a face farse în această zi datează din secolul al XVI-lea și era adesea legat de cadouri alimentare, întrucât coincide cu sfârșitul Postului Mare, când consumul de carne era interzis, dar peștele era permis. De-a lungul timpului, glumele au devenit tot mai sofisticate, inclusiv oferirea de "pești falși" ca păcăleală.

Deși este o glumă, acest episod subliniază aprecierea și renumele cârnatului de Pleșcoi, un produs tradițional românesc, care chiar și într-un context umoristic, reușește să capteze atenția și să fie asociat cu calitatea în gastronomie.

În final, cârnații de Pleșcoi rămân o mândrie națională și, deși nu au ajuns (încă) în patrimoniul gastronomic francez, această glumă de 1 aprilie ne amintește de bogăția culinară pe care România o are de oferit.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;