Bali Impune Taxă de Conservare pentru Turiștii Străini

Bali Impune Taxă de Conservare pentru Turiștii Străini

Insula Bali, cunoscută drept „Insula Zeilor”, a anunțat introducerea unei taxe de conservare pentru vizitatorii internaționali, într-un efort de a proteja patrimoniul cultural și mediul natural vibrant. Începând de miercuri, turiștii străini care călătoresc spre această destinație turistică de top vor trebui să plătească o sumă de 150.000 de rupii (aproximativ 10 dolari sau 9 euro), potrivit agenției AFP.

Această măsură vine ca răspuns la impactul semnificativ pe care turismul l-a avut asupra insulei, provocând efecte nedorite asupra culturii și mediului. Guvernatorul interimar al insulei, Sang Made Mahendra Jaya, a subliniat că scopul taxei este de a finanța inițiativele de conservare și de a menține echilibrul între atractivitatea turistică și protejarea resurselor naturale și culturale ale Bali.

Plata taxei se va realiza exclusiv online, prin portalul „Love Bali”, facilitând astfel procesul pentru vizitatori și evitând aglomerația la sosire. Deși taxa se aplică doar turiștilor străini, indiferent dacă vin din afara Indoneziei sau din alte regiuni ale țării, rezidenții indonezieni sunt scutiți de această obligație.

Sectorul turistic al Bali a fost grav afectat de pandemia de COVID-19, însă începe să-și revină, cu aproape 5 milioane de vizitatori înregistrându-se între ianuarie și noiembrie din anul precedent. În plus, guvernul local a luat inițiative pentru a educa turiștii cu privire la comportamentul adecvat în timpul vizitei, după incidente în care străini au ofensat comunitatea hindusă prin comportament indecent în temple și locuri sacre.

Insula Bali speră că această taxă va contribui la un turism mai responsabil și la conservarea pe termen lung a patrimoniului său unic.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;