Asma al-Assad, soția președintelui Siriei, diagnosticată cu leucemie

Asma al-Assad, soția președintelui Siriei, diagnosticată cu leucemie

Soția președintelui Siriei, Asma al-Assad, în vârstă de 48 de ani, a fost diagnosticată recent cu o formă agresivă de leucemie, conform unui comunicat emis de Administrația Prezidențială de la Damasc. În urma diagnosticului, Asma al-Assad se va retrage temporar din toate angajamentele oficiale pentru a urma un tratament specializat.

Această veste vine după ce, în august 2019, prima-doamnă a Siriei a anunțat că s-a recuperat complet de la un cancer la sân, detectat într-un stadiu timpuriu. Asma al-Assad este cunoscută pentru activitățile sale caritabile, conducând ONG-ul „Syria Trust for Development”, care coordonează operațiunile umanitare din țară. Cu toate acestea, ea a fost și subiectul sancțiunilor occidentale, fiind acuzată că ar fi încercat să mascheze brutalitatea soțului său, Bashar al-Assad.

Anul trecut, Asma al-Assad a însoțit președintele sirian într-o vizită oficială în Emiratele Arabe Unite, marcând astfel prima sa călătorie peste hotare alături de el de la începutul războiului civil din 2011. Prezența ei în această vizită a fost interpretată ca un semn al creșterii influenței sale pe scena publică.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;