Alexei Navalnîi: Rutina Matinală cu "Cântecul Patriotic" în Închisoarea Rusă

Alexei Navalnîi: Rutina Matinală cu "Cântecul Patriotic" în Închisoarea Rusă

Alexei Navalnîi, opozantul cunoscut al președintelui Vladimir Putin, este supus unei rutine zilnice neobișnuite în închisoarea sa din Rusia. În vârstă de 47 de ani, Navalnîi este trezit în fiecare dimineață la ora 5 cu imnul național rusesc, urmat imediat de piesa patriotică "Eu sunt rus", interpretată de cântărețul pro-Putin, Shaman, sau Iaroslav Dronov.

Navalnîi, fost avocat și critic vehement al corupției din cadrul regimului Putin, a fost condamnat să petreacă mulți ani în spatele gratiilor pentru acuzații pe care le consideră fabricate. Ironia situației nu îi scapă, având în vedere că în trecut, propaganda de stat îl critica pentru participarea la marșuri naționaliste. Acum, în închisoare, este forțat să asculte un cântec ultranaționalist care glorifică rezistența și spiritul rusesc, într-un context pe care el îl descrie ca fiind de "post-ironie" sau "meta-ironie".

Shaman, pe de altă parte, a profitat de valul de patriotism intensificat de conflictul din Ucraina, devenind o prezență constantă pe canalele de stat și chiar promovând candidatura lui Putin pentru un nou mandat prezidențial.

Controversa nu este străină pentru Shaman, care a stârnit reacții mixte în noiembrie trecut, când a simulat declanșarea unei bombe nucleare în timpul unui concert televizat. Aceste acțiuni, împreună cu susținerea sa vocală pentru Putin, îl fac un simbol al retoricii naționaliste din Rusia.

Între timp, Navalnîi continuă să comunice cu lumea exterioară prin mesaje transmise prin intermediul apropiaților și publicate pe rețelele de socializare, descriind experiențele sale și oferind o perspectivă asupra vieții din spatele gratiilor.

Pentru mai multe informații despre situația din Rusia și despre opoziția față de regimul Putin, urmăriți-ne pe Google News și Google Showcase.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;