Adevărul din spatele "răpirii" afaceristului clujean: Un scenariu fictiv dezvăluit de polițiști

Adevărul din spatele "răpirii" afaceristului clujean: Un scenariu fictiv dezvăluit de polițiști

Un cunoscut om de afaceri din Cluj-Napoca, proprietar al unui bistro renumit în oraș, a fost recent protagonistul unei povești demne de un scenariu de film. Inițial, bărbatul a susținut că a fost victima unui atac violent, fiind tâlhărit și torturat de indivizi necunoscuți care ar fi avut ca scop obținerea parolei la un "cold wallet" cu criptomonede. Totuși, după o investigație amănunțită, polițiștii clujeni au dezvăluit că povestea relatată de afacerist este, de fapt, o invenție.

Incidentul a început să capete contur în momentul în care omul de afaceri a fost implicat într-un accident rutier minor, fiind găsit de polițiști cu o alcoolemie de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. În încercarea de a justifica starea în care se afla, bărbatul le-a povestit autorităților că a fost sechestrat și supus unor violențe pentru a dezvălui informații despre criptomonedele sale.

Echipa de investigații a Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, cu suportul Direcției de Investigații Criminale și al Direcției Operațiuni Speciale, a demarat o anchetă riguroasă. În urma verificărilor, care au inclus vizualizarea înregistrărilor de pe camerele de supraveghere și analiza probelor adunate, s-a concluzionat că afirmațiile afaceristului nu se susțin.

Nu numai că polițiștii au stabilit că bărbatul nu a fost victima unei infracțiuni de tâlhărie calificată sau lipsire de libertate, dar au descoperit și că bunurile pe care le-a raportat ca fiind furate au fost, de fapt, recuperate. Mai mult, nu există nicio dovadă a unui prejudiciu legat de furtul criptomonedelor sau al dispozitivului de tip wallet.

În prezent, afaceristul se află sub îngrijire medicală, iar cazul său a stârnit nu doar atenția autorităților, ci și a presei locale, care sugerează că motivele din spatele acestei înscenări ar putea fi legate de probleme financiare.

Această întâmplare neobișnuită subliniază importanța verificării temeinice a oricăror acuzații de infracțiuni și reamintește că adevărul este adesea mult mai puțin dramatic decât pare la prima vedere.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;